luni, 6 august 2007

62 de ani...

...de la bombardamentul atomic din Hiroshima. 80 de mii au murit pe loc, alţi 90 de mii în următoarele două luni şi încă se mai moare.

Americanii au făcut în ultima sută de ani cele mai multe victime umane, direct sau indirect. Dar nu le numără nimeni. Cu toate astea, rămâne ţara cu cei mai mulţi bani investiţi în lupta împotriva terorismului. Pentru că are de unde. Cine e cel mai mare producător de armament? De unde cumpără grupările teroriste arme? Cine porneşte războaie pentru a-şi consuma rezervele de armament? Pentru informare - "Bowling for Columbine" al lui Michael Moore.

Mă gândesc la o terasă din Hiroshima unde echivalentul japonez al lui Ion şi Gheorghe stăteau la un sake de dimineaţă, adică la opt şi un sfert.
Ion: "Băh Gheo, aşa mă doare capu, că simt că imi explodează!"
Gheo: "Dă-ţi peste gură! Vine un avion american!"

Bomba căzută din bombardierul american Enola Gay se numea "Little Boy". Bine ca nu a fost mai rău: să vină bombardierul Enola Lesbian şi să-i dea drumul la "Big Girl".

Zâmbiţi, mâine va fi mai rău!

Un comentariu:

Zedz spunea...

little boy gay avea 60 de kile de uraniu, din care numai putin peste 1% a fisionat, gandeste-te ca de nu era gay si era straight, acu faceam schimb de poze cu care dintre noi ii mai prajit pe nas.